Dengarkan Kami

Selain daripada laman web ini, anda juga boleh mendengarkan kami melalui aplikasi-aplikasi popular seperti TuneIn Radio, VLC Player, iTunes dan lain-lain lagi yang menawarkan fungsi memasukkan 'custom URL'.

tune in app

TuneIn Radio

Masukkan kata carian 'Radio Sunnah Melaka' pada bahagian carian stesyen radio, dan tandakan 'favourite' untuk menyimpan alamat Radio Sunnah di aplikasi TuneIn Radio anda.

tune in app

VLC Player

Bagi pengguna yang menggunakan VLC player, pilih File > Open Network untuk memasukkan URL bagi 'Live streaming'. Masukkan alamat berikut pada ruangan tersebut '/radiosunnah.my:8000/live'.

tune in app

iTunes

Bagi pengguna Mac, anda boleh mendengarkan 'Live streaming' secara terus melalui iTunes dengan mengisikan URL '/radiosunnah.my:8000/live' di bahagian File > Open Stream.


Untuk Aplikasi Lain

Jika aplikasi yang anda gunakan menyokong fungsi 'Custom URL', masukkan alamat dibawah untuk mendengarkan 'audio streaming' daripada RadioSunnah.

/radiosunnah.my:8000/live

Dakwah Kami

Menampilkan kuliah ustaz-ustaz sunnah tanah air yang bermanhaj Ahli Sunnah Wal Jamaah yang sesuai dengan pemahaman Salaful Ummah. Untuk permulaan, radio online ini akan ke udara apabila kuliah ustaz-ustaz sunnah sedang berlangsung di sekitar Negeri Melaka.

Sesi 2016Ikuti Kami

Sila ikuti kami di media sosial berikut bagi mendapatkan maklumat terkini tentang waktu 'live streaming' terkini.

Atau hubungi kami di saluran berikut

email: r4diosunnah@gmail.com